Betere mensen

Vijfde Toekomstverkenning Vereniging van Ethici in Nederland
Over technologische mensverbetering in de 21e eeuw

Met Bas Heijne, René ten Bos en Maartje Schermer

De groeiende mogelijkheden van technologische mensverbetering vragen om een ‘grondige’ ethiek en originele en avontuurlijke filosofiebeoefening. Veel bestaande toegepaste ethiek lijkt weinig te weinig filosofisch, een maatschappelijke-acceptatie-ethiek die reflecteert op en adviseert over bestaande opinies en praktijken. Maar leidt dat tot meer greep op de prangende vragen wat ons te doen staat en waar we met mens en planeet naartoe willen?

De Vereniging van Ethici in Nederland heeft voor het 1e lustrum van haar reeks TOEKOMSTVERKENNINGEN deze vragen geagendeerd en drie vooraanstaande denkers uitgenodigd om zich erover uit te spreken: Bas Heijne  (publicist, columnist en programmamaker, winnaar van de PC Hooft essayprijs, Rene ten Bos, Hoogleraar aan de Radboud Universiteit en de huidige Denker des Vaderlands, en Maartje Schermer, Hoogleraar Human Enhancement aan het Erasmus Medisch Centrum. We zijn er trots op dat zo’n uitgelezen trio over dit belangrijke thema de dialoog willen aangaan.

Het aantal deelnemers is beperkt ( 50-60 deelnemers). Aanmelden kan via: ethiekinnederland@gmail.com , onder vermelding van affiliatie, vóór 15 oktober.

Volg ook onze website: https://www.facebook.com/VvEN-Vereniging-van-Ethici-in-Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s